Valikko

Eräkokkien reseptit saatavana myös kirjana

Monet metsähallituslaiset harrastavat ruuanlaittoa ja valmistavat mielellään ruokaa luonnon antimista, kuten kalasta, riistasta, sienistä ja marjoista. Metsä.fi-lehden lukijat ovat vuosien varrella päässeet tutustumaan kokkaaviin metsähallituslaisiin ja heidän resepteihinsä Eräkokki-palstalla, joka ilmestyi ensimmäisen kerran keväällä 2010.

Metsä.fi-lehden Eräkokki-sarja päättyy, mutta lisää reseptejä on luettavissa ”Eräkokki-makuja kairasta kaupunkiin” -keittokirjasta, joka perustuu palstalla julkaistuihin juttuihin. Kirjaan on koottu sekä kokeellisia reseptejä että klassikkoruokia, yhdistävänä tekijänä ovat luonnon puhtaat raaka-aineet.

Metsäkustannuksen kustantama Eräkokki-kirja on myynnissä hyvin varustetuissa kirjakaupoissa, suurimmissa luontokeskuksissa ja Pilkkeessä.


HELPPO PUOLUKKAHERKKU PANNULLA

  • Sulata pannulla hieman voita. Sulata joukkoon 1/2–1 desilitraa sokeria ja anna sokerin karamellisoitua. Hämmennä hitaasti puulastalla, jotta sokeri ei könttäänny.
  • Lisää pannuun 4–5 desilitraa jäisiä puolukoita. Pyörittele marjoja pannulla, kunnes ne sulavat ja niihin muodostuu rapea pinta.
  • Tarjoa marjat heti jäätelön tai vaniljakastikken kera. Helppoa, yksinkertaista ja hyvää!