Monet metsähallituslaiset harrastavat ruuanlaittoa ja valmistavat mielellään ruokaa luonnon antimista, kuten kalasta, riistasta, sienistä ja marjoista. Metsä.fi-lehden lukijat ovat vuosien varrella päässeet tutustumaan kokkaaviin metsähallituslaisiin ja heidän resepteihinsä Eräkokki-palstalla, joka ilmestyi ensimmäisen kerran keväällä 2010.
Metsä.fi-lehden Eräkokki-sarja päättyy, mutta lisää reseptejä on luettavissa ”Eräkokki-makuja kairasta kaupunkiin” -keittokirjasta, joka perustuu palstalla julkaistuihin juttuihin. Kirjaan on koottu sekä kokeellisia reseptejä että klassikkoruokia, yhdistävänä tekijänä ovat luonnon puhtaat raaka-aineet.
Metsäkustannuksen kustantama Eräkokki-kirja on myynnissä hyvin varustetuissa kirjakaupoissa, suurimmissa luontokeskuksissa ja Pilkkeessä.