Valikko

Eräluvat.fi uudistui

Eräpalvelujen uudistettu nettisivusto löytää asiakkaan toiveiden mukaiset kohteet hetkessä. Sivuston keskeisin ominaisuus on uusi eräkohdehaku, jonka avulla asiakas voi hakea metsästysja kalastusalueita hakusanoilla tai vaikkapa kunnan nimillä.

"Verkkokaupan merkitys asiakaspalvelussamme kasvaa koko ajan."

Eräpalvelujen uusilla nettisivuilla asiakkaan tekemien hakujen osumat näkyvät hetkessä sekä kartalla että luettelona. Metsästäjien tai kalastajien ei enää tarvitse muistaa alueiden nimiä tai numeroita, sillä palvelu näyttää esimerkiksi Kuusamosta kaikki löytyvät vaihtoehdot.

Eräkohdehaku etsii asiakkaan hakemat tiedot sekä Eräluvat-sivujen kohdesivuilta että Retkikarttapalvelusta.

Uusi Eräluvat.fi on julkaistu suomeksi ja ruotsiksi. Lisäksi sovellettu englanninkielinen versio on parhaillaan työn alla.

Suurin osa hankkii luvat verkosta

Nettisivuston ja verkkokaupan merkitys asiakaspalvelussa kasvaa koko ajan. Tällä hetkellä jo yli 80 prosenttia eräluvista etsitään ja ostetaan nettipalvelun kautta.

Eräluvat-palvelun käyttäjämäärät kasvoivat selkeästi uuden kalastuslain jälkeen, kun valtion kalastonhoitomaksun keruu tuli Metsähallituksen eräpalvelujen vastuulle. Uudenlaisen kalastonhoitomaksun kysyntä ylitti huhtikuun lopussa aikaisempien kalastusmaksujen kysynnän.

Yli 100 000 ostetun kalastonhoitomaksun raja rikkoontui toukokuun alussa. Tämä enteilee sitä, että maksuja lunastetaan tänä vuonna reilusti yli 200 000 kappaletta. Myös kalastonhoitomaksuja ostavista asiakkaista 70 prosenttia hakee lupansa Eräluvat.fi-palvelun kautta.

Teksti: Aku Ahlholm
Kuva: Vastavalo