Valikko

otsake_rent_finn.jpg
> Italialainen Flavia Farina herää rauhalliseen ja valoisaan kesäaamuun Tentsile-riipputeltassa.

Rent a Finn -kampanja ylitti kaikki odotukset

Timo Kukko toimi onnellisuusoppaana kolmelle italialaiselle vieraalle Rent a Finn -kampanjassa viime heinäkuussa. Vierailijat oli valittu yli 6 000 halukkaan joukosta tutustumaan Suomeen ja suomalaiseen elämäntapaan.

Suomi valittiin tänä vuonna jo toisen kerran YK:n vertailussa maailman onnellisimmaksi maaksi. Yhtenä onnellisuuteen vaikuttavana tekijänä pidetään suomalaista luontoa ja suomalaisten läheistä suhdetta luontoon.

20190714_135326.jpg
> Luonnonläheinen ruoka ja järvivedestä keitetty nuotiokahvi tekivät vieraisiin vaikutuksen. Päivällisellä Päivi ja Timo Kukko, Giada Galasso sekä sisarukset Flavia ja Carlo Farina.

Maamme kärkisijoitusta on haluttu hyödyntää myös matkailun edistämisessä. Visit Finlandin Rent a Finn -kampanjalla haluttiin tehdä tunnetuksi suomalaista elämäntapaa ja lisätä ulkomaalaisten matkailijoiden kiinnostusta Suomeen. Satojen hakijoiden joukosta valittiin kahdeksan tavallista suomalaista toimimaan onnellisuusoppaana ulkomaisille turisteille. Ulkomaalaiset vierailijat valittiin videohakemusten perusteella. Kampanja herätti runsaasti mielenkiintoa, ja hakemuksia tuli yli 6 000 kappaletta 124 eri maasta.

Italialaiset Flavia ja Carlo Farina sekä Giada Galasso kuuluivat niiden harvojen onnellisten joukkoon, jotka pääsivät Visit Finlandin kustantamalle matkalle. Heidän oppaanaan toimi Hämeenlinnassa asuva Timo Kukko.

– Oppaat valittiin eri puolilta Suomea. Saimme aika vapaat kädet suunnitella vierailun ohjelmaa. Minut oli valittu edustamaan Järvi-Suomea, ja siksi ohjelma rakennettiin järvimatkailun ympärille, Kukko kertoo.

20190714_120557.jpg
> Flavia Farina, Carlo Farina ja Giada Galasso ihastelivat metsien laajuutta ja järvimaiseman mosaiikkia.

Ensimmäisenä iltana Kukko vei vieraansa Aulangolle. Seuraavana aamuna suunnattiin Saimaalle, jossa vieraat pääsivät veneilemään Kukon perheen veneellä. Saimaalla vieraat yöpyivät ulkona Tentsileriipputeltoissa, ja ruoka keitettiin nuotiolla.

– Onnellisuusoppaiden tehtävänä oli tutustuttaa vieraat suomalaiseen kesänviettoon ja luonnonläheiseen elämäntapaan. Niinpä teimme sellaisia asioita, joita olisimme tehneet ystäviemmekin kanssa.

Monia ikimuistoisia hetkiä

Suomalaisille tutut ja arkiset kesäaktiviteetit, kuten veneily, marjojen poimiminen ja saunominen, olivat ulkomaalaisille vieraille elämyksiä. Flavia Farinan mukaan matkaan sisältyi niin monta ikimuistoista hetkeä, että on vaikea nimetä yhtä.

"Minulla luonnossa
olemiseen on aina
liittynyt myös
yhdessäoloa."

– Muun muassa melontaretki Saimaalla täydellisessä hiljaisuudessa teki suuren vaikutuksen. Ihastuin paikan rauhaan, väreihin ja tunnelmaan. Mieleen jääneitä hetkiä olivat myös yöpyminen riipputeltassa, nuotiolla tehty ruoka, mustikoiden poimiminen ja tietysti myös saunominen telttasaunassa, Flavia luettelee.

Hän kehuu myös oppaana toimineen Kukon asiantuntemusta ja kertoo oppineensa kolme vuorokautta kestäneen matkansa aikana monia uusia asioita Suomen luonnosta ja historiasta. Monenlaisten luontoaktiviteettien lisäksi ohjelmaan kuului luontoon liittyviä kokemusharjoitteita sekä nuotiolla käytyjä keskusteluja elämästä ja arjen hyvinvoinnista.

20190714_022457.jpg> Flavia Farina ja Giada Galasso perehtyivät jokamiehenoikeuksiin käytännössä. Mustikoista valmistettiin talkkunajälkiruokaa.

– Nautin joka hetkestä! Matka auttoi myös minua löytämään oman sisäisen luontosuhteeni. Toivottavasti pääsen pian vierailemaan myös muissa osissa kaunista maatanne, Flavia kertoo. Entä löytyikö syy, miksi Suomea pidetään maailman onnellisimpana maana?

– Uskon, että onnellisuuden salaisuus on suomalaisten suhteessa luontoon ja itseenne. Myös läheiset suhteet perheeseen ja ystäviin tuntuvat olevan tärkeitä ja uskon, että nämä yhdessä lisäävät itseluottamusta ja onnellisuutta.

Runsaasti positiivista näkyvyyttä

Visit Finlandin mukaan Rent a Finn -kampanja on saavuttanut ennennäkemätöntä kiinnostusta ja näkyvyyttä maailmalla. Kampanjasta on julkaistu jo yli 540 juttua yhteensä 149 maassa, ja se on saavuttanut 1,4 miljardia laskennallista lukukertaa. Vuosi jää mieleen myös onnellisuusopas Kukolle.

20190714_170436.jpg
> Vierailu herätti kiinnostuksen suomalaiseen luonnosta kumpuavaan hyvinvointiin. Veneen katolla Giada Galasso, Flavia Farina, Timo ja Päivi Kukko sekä Carlo Farina.

– Kyllä tämä aika iso asia on tänä vuonna ollut minun ja perheeni elämässä. Vierailun jestämässä kampanjaa esitteleviä lehdistöretkiä ja osallistunut muutenkin kampanjan markkinointiin. Kukko työskentelee Metsähallituksen Luontopalvelujen kehittämispäällikkönä, mutta oppaana hän toimi vapaaehtoisena ja omalla ajalla.

– Minulla luonnossa olemiseen on aina liittynyt myös yhdessäoloa. Haluan jakaa ja mahdollistaa luontokokemuksia myös sellaisille, joille luonnossa oleskelu ei ole ennestään niin tuttua. Onnellisuusoppaana toimiminen sopi siis arvomaailmaani hyvin, Kukko sanoo.

TEKSTI SARI HILTUNEN • KUVA TIMO KUKKOTapahtui odottamaton virhe:

Virhe pyynnön käsittelyssä.

< Takaisin kotiin