Valikko

Aloita luontoretki verkossa

KIINNOSTAAKO retkeily luonnossa, mutta et tiedä, mistä lähteä liikkeelle? Tai kaipaatko uusia ideoita tutustumisen arvoisista kohteista? Metsähallituksen verkkosivustoilta voi etsiä sopivia retkikohteita ja vinkkejä retkien suunnitteluun.

Luontoon.fi-sivustolle on kerätty tiedot suomalaisista kansallispuistoista sekä valtion retkeilyalueista, erämaa-alueista ja muista luontokohteista. Kohteita voi hakea sivustolta sijainnin, retkikohteen ominaisuuksien tai aktiviteettien perusteella. Kattavien esittelyjen ansiosta 40 kansallispuiston joukosta jokaiselle löytyy jotakin – halusit sitten meloa sokkeloisessa saaristossa, kiipeillä jylhillä kallioilla, seurailla lintujen muuttopuuhia, nauttia sieni- ja marjamaastosta vehmaalla maaseudulla tai tutustua luonnon tarinoihin ja muinaisjäännöksiin. Oikopolkujen avulla myös historiakohteet, tuvat ja esteettömät kohteet löytyvät helposti.

Luontoon.fi-sivustolla on myös Retkeilijän ABC -opas, joka antaa vinkkejä retkien käytännön suunnitteluun. Oppaasta selviää, miten ja milloin aloittaa valmistautuminen, mitä evästä ja varusteita mukaan kannattaa pakata, missä tilanteissa ja kohteissa majoitus on hyvä varata etukäteen sekä miten ottaa jokamiehenoikeudet ja ympäristö retkellä huomioon. Retkeilijän ABC -oppaan ovat koostaneet Metsähallitus, Suomen Latu ja Suomen Partiolaiset.

Retkikartta.fistä voi tarkistaa sekä suojelualueiden että lähiretkeilyyn, marjastukseen ja eräretkiin sopivien Metsähallituksen monikäyttömetsien sijainnin. Sieltä saa tulostettua myös karttoja. Metsästyksestä ja kalastuksesta kiinnostuneet löytävät runsaasti ajankohtaista tietoa osoitteesta eraluvat.fi.Tapahtui odottamaton virhe:

Virhe pyynnön käsittelyssä.

< Takaisin kotiin