Valikko

Etelä-Karjalan virkistysaluesäätiö vuokrasi Sarviniemen

Metsähallitus ja Etelä-Karjalan virkistysaluesäätiö allekirjoittivat toukokuun alussa vuokrasopimuksen, jolla Taipalsaaren Suur- Saimaan entisen lomakylän ja Sarviniemen alue siirtyi virkistysaluesäätiön hallintaan.

– Sarviniemen alueesta kehitetään Saimaa Geoparkin päiväretkikohde. Tarkoituksena on varustaa alue retkeilijöitä palvelevilla rakenteilla, mutta yöpyminen alueella ei ole sallittua. Alueen siistiminen sekä toimintojen ja rakenteiden suunnittelu tehdään jo tulevana kesänä, virkistysaluesäätiön toiminnanjohtaja Hanna Ollikainen lupaa.

Metsähallitus osti Sarviniemen alueen vuonna 2015 Puolustusvoimien käyttöön. Osa alueesta jää edelleenkin Puolustusvoimille, mutta tilaa löytyi myös virkistyskäytölle.

– Sarviniemen säilyminen virkistyskäytössä on hieno asia, sillä alue on erityisen upea. On hyvä, että päivämatkailun ja Puolustusvoimien harjoitustoiminnan tarpeet onnistuttiin sovittamaan yhteen, Metsähallituksen pääjohtaja Pentti Hyttinen toteaa.

Virkistysaluesäätiön tarkoituksena on turvata virkistys-, matkailu- ja vapaa-ajankäyttöön soveltuvien alueiden käyttömahdollisuudet Etelä-Karjalassa. Tarkoituksensa toteuttamiseksi säätiö hankkii omistukseensa maa- ja vesialueita ja järjestää virkistys- ja vapaaajankäyttöön soveltuvia palveluja.

TEKSTI HANNA KAURALA