Valikko

Kaisa Mäkäräinen:

Hirsitalossa on hyvä hengittää

AMPUMAHIIHTÄJÄ Kaisa Mäkäräinen on viime kuukausina somettanut muustakin kuin ampumahiihdosta. Kisamenestyksen ja treenikuulumisten ohella hän on kertonut Kaisa Goes Home -sivuillaan Facebookissa uuden puutalonsa valmistumisesta, ensimmäisistä löylyistä juuri ennen maailman cupin alkamista sekä kauniista puusisustuksesta. Uuden kodin tuomat hyvät tunnelmat ovat näkyneet myös kisamenestyksessä: ampumahiihdon MM-kisoista tuomisena oli pronssia.

KaisaMakarainenkeittioValokuvaajaJoona-Kotilainen-Tovari-Oy-8.jpg
> Olen kasvanut Metsähallituksen metsien keskellä, joten puu tuntui luontevalta rakennusmateriaalilta, Kaisa Mäkäräinen sanoo.

Mäkäräinen muutti avopuolisonsa kanssa Honka-hirsitaloon loppusyksystä. Talo seisoo tontilla, jonka Joensuun kaupunki lahjoitti tuoreelle maailman mestarille vuonna 2011. Puun lisäksi talossa on käytetty kiveä eri muodoissa, ja monissa kohteissa näkyvät paikalliset tuotteet ja osaaminen.

– Olen kasvanut pitkäaikaisen pääyhteistyökumppanini Metsähallituksen metsien keskellä, joten massiivipuu tuntui alusta asti oikealta rakennusmateriaalilta, Mäkäräinen sanoo.

– Halusin myös satsata puhtaaseen sisäilmaan ja vähäpäästöisiin materiaaleihin. Talviurheilijan keuhkot ovat tunnetusti kovilla. On mukava tunne, kun tietää, että kotona on sertifoidut materiaalit ja paksun hirsiseinän takana raikas ulkoilma.

TEKSTI JUHA MÄKINEN • KUVA JOONA KOTILAINEN TOVARI OY