Valikko

kuvakooste_pie.jpg

Innovaatiopalkinnot kolmelle hankkeelle

METSÄHALLITUS jakoi vuosittaiset innovaatio- ja ympäristöpalkinnot toukokuussa Haltiassa vietetyn 160-vuotisjuhlan yhteydessä. Palkitut hankkeet olivat Metsähallituksen Ilmastoviisas metsätalous -projekti, Kalastuskortti joululahjaksi -kampanja ja Kolin luontokeskus Ukon sekä Break Hotel Kolin siirtyminen maalämpöön.

Metsähallituksen Ilmastoviisas metsätalous -projektissa kehitettiin malli, joka ottaa huomioon hiilensidonnan metsien kasvatuksen ja käytön yhteydessä. Projektin tuloksena valtion monikäyttömetsiin luotiin hiililuokitus, jonka avulla erityyppiset metsät voidaan luokitella niiden hiilensidonta- ja varastointipotentiaalin perusteella. Projektin tuloksia hyödynnetään myös parhaillaan laadittavassa Metsähallituksen ilmasto-ohjelmassa.

Kalastuskortti joululahjaksi -kampanjassa kalastonhoitomaksua eli kalastuskorttia markkinoitiin joulun ja isänpäivän alla aineettomana joululahjana sekä perinteisessä että sosiaalisessa mediassa. Kampanjan siivittämänä kalastuskortin myynti kohosi ennätyslukemiin, ja kalastonhoitomaksuilla ympäristön eteen tehtävä hyvä työ sai poikkeuksellisen runsaasti julkisuutta.

Kolmas palkittu hanke oli Kolin luontokeskus Ukon ja Break Sokos Hotel Kolin siirtyminen maalämpöön. Hanke vähensi fossiilisten polttoaineiden käyttöä Metsähallituksen rakennusten lämmittämisessä ja pienensi oleellisesti Kolin luontomatkailun hiilijalanjälkeä. Samalla poistui lämmitysöljyn kuljettamisesta ja varastoinnista syntyneet riskit Kolin kansallispuiston herkälle luonnolle.