Valikko

Jenni Haukiolle kultainen ansiomerkki

MH160_kuva_Olli-Pekka-Orpo_u.jpg
> Pääjohtaja Pentti Hyttinen ja hallituksen puheenjohtaja Timo Laitinen (oik.) luovuttivat kultaisen ansiomerkin rouva Jenni Haukiolle.

METSÄHALLITUS luovutti Flooran päivänä kultaisen ansiomerkin rouva Jenni Haukiolle, joka on toiminnallaan innostanut suomalaisia luontoon ja edistänyt puupohjaisten innovaatioiden tunnettuutta.

Rouva Haukio vastaanotti Metsähallituksen kultaisen ansiomerkin 13.5. järjestetyissä 160-vuotisjuhlavuoden juhlallisuuksissa Suomen luontokeskus Haltiassa.

– Rouva Jenni Haukio on toiminut aktiivisesti ja oma-aloitteisesti luonnon lähettiläänä sekä toiminnallaan että esimerkillään. Hän on muun muassa ollut Suomen luonnon päivän suojelija vuodesta 2013, jolloin juhlapäivää vietettiin ensimmäistä kertaa. Tämä on merkittävällä tavalla auttanut päivää vakiintumaan yhdeksi suomalaisille rakkaista juhlapäivistä ja saamaan siitä liputuspäivän, Metsähallituksen pääjohtaja Pentti Hyttinen sanoi ansiomerkin luovutuspuheessaan.

Metsähallitus arvostaa myös rouva Haukion kiinnostusta kestäviin ja innovatiivisiin puupohjaisiin tuotteisiin. Hyvänä esimerkkinä on hänen suurta huomiota herättänyt pukunsa itsenäisyyspäivän juhlavastaanotolla 2018. Puku oli valmistettu 100-prosenttisesti koivusta tehdystä Ioncell-kankaasta. Puvun kangas tehtiin osana Aalto-yliopiston tutkimusta.

– Rouva Haukio on myös aktiivisesti viestinyt eri kanavissa Suomen luonnon ainutlaatuisuudesta ja kestävästä luonnonvarojen käytöstä sekä ilmaissut huolensa lasten ja nuorten vieraantumisesta luonnosta. Hänen luontoaiheiset runonsa koskettavat tunteitamme. Kaiken tämän ansiosta suomalaiset varmasti arvostavat luontoamme ja luonnonvarojamme yhä enemmän, pääjohtaja Hyttinen sanoi.

KUVA OLLI-PEKKA ORPO