Valikko

joulukuusimetsaa.jpg> Kansallismuseon edustalle tuodut joulukuuset koristeltiin talkootyönä.

Metsähallitus toi joulukuusimetsän keskelle Helsinkiä

KANSALLISMUSEON PUISTO keskellä Helsinkiä muuttui joulukuun alussa jälleen joulukuusimetsäksi. Nyt kolmatta kertaa järjestettävä tapahtuma on ollut yleisömenestys. Tänä vuonna joulutunnelman luomiseen osallistuu myös Metsähallitus, joka toimitti puistoon 60 joulukuusta koristeltavaksi.

– Tiedekeskus Pilke on aiemminkin tehnyt yhteistyötä Kansallismuseon kanssa, ja halusimme tietenkin olla mukana tapahtumassa, joka tuo metsän hienosti esille pääkaupungissa. Pilkkeellä on metsässä myös oma nimikkokuusi, jonka koristelimme, kertoo markkinointipäällikkö Ritva Vaarala Metsähallituksesta.

Joulukuusimetsän koristelun teema "Mitä toivot tulevalle vuodelle?" heijastelee Suomen tulevaa juhlavuotta. Pilkkeen nimikkokuusessa ensi vuosi näyttäytyy matkana bioaikaan, jonne kuljettaa kesäkuussa 2017 Helsingistä Suomen kiertueelle starttaava Bioaika-rekka. Koristeet on tehty mahdollisimman luonnonmukaisista ja ekologisista materiaaleista järjestäjien toiveiden mukaisesti.

– Ekologisilla ja itsetehdyillä koristeilla välitetään joulun sanomaa, muistetaan muualla asuvia ja tiedotetaan erityisasemassa olevien oikeuksista, kertoo vastaava museolehtori Eija Liukkonen Kansallismuseosta.

Joulukuusimetsä koristeltiin talkootyönä, ja kuusia oli koristelemassa laaja joukko eri-ikäisiä vapaaehtoisia. Jouluvalot syttyivät metsään joulukuun alussa. Kuusia voi ihailla loppiaiseen 6.1.2017 saakka.

Teksti ja kuva: Hanna Kelola-Mäkeläinen