Valikko

Matti_Kulju_opastaa_Tuomoa_12v_PasiKorhonen_Metsahallitus_ok.jpg
> Matti Kulju opastaa Tuomoa pilkkimisen saloihin.

Pilkkivapapäivään osallistui yli 350 lasta ja nuorta

Lapsille ja nuorille suunnattu ilmainen kalastustapahtuma Pilkkivapapäivä kokosi järvien jäälle suuren joukon innokkaita kalastajia. Päivän aikana lapset saivat opastusta pilkkimiseen ja ennen kaikkea pääsivät itse kokeilemaan kalaonneaan.

Metsähallitus ja Suomen Vapaa-ajankalastajat järjestivät Pilkkivapapäivän nyt jo toista kertaa. Hiihtolomaviikoille ajoitettuihin tapahtumiin osallistui tänä vuonna kaikkiaan 358 lasta ja nuorta. Kun otetaan huomioon myös nuorten pilkkijöiden mukana olleet aikuiset, kokonaisosallistujamäärä lähentelee tuhatta.

Kalastustapahtumien avulla Metsähallitus ja Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö haluavat innostaa nuoria kalalle ja edistää lasten ja nuorten kalastusharrastusta.

– Pilkkiminen on mainio tapa viettää hiihtolomapäivää ulkosalla. Kyselytutkimustemme mukaan ihmiset kokevat, että kalastus lujittaa perhesuhteita, ylitarkastaja Olli Urpanen Metsähallituksesta sanoo.

Pilkkivapapäivä ja kesäloman alussa järjestettävä vastaava tapahtuma Vapapäivä ovat osoittautuneet suosituiksi koko perheen tapahtumiksi. Päivän aikana kaikki alaikäiset voivat kalastaa ilmaiseksi useilla Metsähallituksen erikoiskalakohteilla. Pilkkivapapäivän tapahtumia järjestettiin tänä talvena neljällä eri kohteella. Pari eteläisintä tapahtumaa jouduttiin perumaan heikon jäätilanteen vuoksi.

Kuhmon Syväjärvellä jäätilanne oli hyvä ja tapahtuma onnistui muutenkin erinomaisesti.

"Kysely-
tutkimustemme
mukaan kalastus
lujittaa
perhesuhteita."

– Tapahtuma oli juuri tavoitellun kaltainen: leppoisa koko perheen ulkoilupäivä. Saalista tosin saatiin melko niukasti. Lapset ja nuoret saivat kuitenkin kosolti oppia pilkkivälineistä, ja epäilemättä moni jatkaa harrastusta uusin eväin, eräsuunnittelija Pasi Korhonen Metsähallituksesta iloitsee.

Myös lapsia opastanut kalastuksenohjaaja Matti Kulju oli tyytyväinen. Hänen mukaansa vastaavaa tapahtumaa toivottiin myös ensi vuodelle.

– Iso kiitos kaikille yhteistyökumppaneille eli Metsähallituksen Eräpalveluille, Kainuun Vapaa-ajankalastajille ja kahviota pitäneelle Kuhmon 4H-yhdistykselle.

Vapapäivän tiedot päivitetään huhtikuussa

Seuraavaksi katseet suunnataan jo kesän Vapapäivään, joka järjestetään tänä vuonna näillä näkymin 6.6. Tapahtumaan on osallistunut vuosittain noin tuhat nuorta kalastajaa ympäri Suomen.

Vapapäivänä Metsähallitus avaa yli 30 kalastuskohdetta lapsille ja nuorille. Joillakin kohteilla on paikalla Suomen Vapaaajankalastajien (SVK) ohjaajia kello 10–15, ja muilla kohteilla lapset voivat kalastaa omatoimisesti huoltajansa kanssa.

Tarkemmat tiedot Vapapäivästä päivitetään eraluvat.fi-sivustolle huhtikuun aikana.

TEKSTI SARI HILTUNEN • KUVA METSÄHALLITUS PASI KORHONENTapahtui odottamaton virhe:

Virhe pyynnön käsittelyssä.

< Takaisin kotiin