Valikko

0317-Bt5xvN7s-vastavalo-627748.jpg

Ruka-Kuusamo investoi maastopyöräilyyn

Kuusamon kaupunki investoi Maaseuturahaston avulla Suomen laajimpaan ja monipuolisimpaan maastopyöräilykohteeseen miljoona euroa. Ruka Bike Parkin rakentaminen käynnistyy ensi kesänä ja valmista on näillä näkymin kesällä 2021.

Ruka_27122019_photo_VeeraVihervaara-8.jpg
> Ski-Inn-hotelli Ruka Valley avasi ovensa matkailijoille joulukuussa.

Ruka-Kuusamon alueella on jo nyt hyvät mahdollisuudet pyöräilyn harrastamiseen, mutta puolentoista vuoden päästä maastopyöräilijät saavat nauttia Suomen mittakaavassa ainutlaatuisesta maastopyöräilyinfrasta. Luvassa on kymmenkunta uutta maastopyöräily- ja alamäkiajoreittiä sekä teknisiä harjoitteluratoja, joista ensimmäisten on tarkoitus valmistua jo kesäkauden 2020 aikana.

– Rakennamme maastopyöräilystä Rukalle uutta kesäistä vetovoimatekijää. Matkailun ympärivuotisuuden kehittäminen on tärkeää, sillä siten voimme edistää alueen elinvoimaa, varjella työpaikkoja ja säilyttää paikalliset palvelut. Tässä olemme tehneet loistavaa yhteistyötä Kuusamon kaupungin kanssa. Talven käyttöaste on jo korkea, joten kestävä tapa kehittää alueen matkailua on panostaa kesään. Kesällä on tilaa ja palvelukapasiteettiä vapaana, tähdentää Ruka-Kuusamo Matkailu ry:n toimitusjohtaja Mats Lindfors .

– Maastopyöräily on maailmalla iso trendi, ja koska meillä on jo nyt 180 kilometriä pyöräilyreittejä, on luontevaa satsata infran parantamiseen. Toivomme, että mahdollisimman moni innostuu kokeilemaan pohjoista pyöräilyä upeissa vaaramaisemissa, kolmen kansallispuiston kainalossa, Lindfors sanoo.

RukaValley_28_Studio_23012020_photo_VeeraVihervaara-14.jpg
> Hotellihuoneiden sisustuksessa on käytetty puuta.

Myös Rukakeskuksen johtaja Ville Aho iloitsee maastopyöräilyn kehittämisestä.

– Me haluamme panostaa myös kotimaisiin asiakkaisiin ja tarjota heille vaihtoehdon ulkomaan matkoille sekä pitkille lennoille, Aho kertoo.

Aho miettii Rukan kehittämistä pitkällä tähtäimellä, ja yhdeksi tärkeäksi tekijäksi nousee kesäkauden kehittäminen.

– Uusi Village 2 Valley -gondolimme on saanut loistavaa palautetta, Aho kertoo.

Maisemagondoli ja tuolihissi Village Express vievät huipulle ympäri vuoden, ja ne ovat myös jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden käytettävissä.

– Jonkin verran gondoli on joutunut seisomaan kovien tuulien vuoksi ja mietimmekin nyt, mitä muita hyviä keinoja olisi tunturin ylitykseen, Aho kertoo.

Viime joulukuussa aloitti toimintansa myös uusi Ski-inn hotelli RukaValley. Se sijaitsee aivan gondolin ja Rukan Family Parkin tuntumassa. Huoneista ja huoneistoista avautuvat vaihtelevat maisemat niin Rukan huipun kuin Valtavaarankin suuntaan.

TEKSTI HANNA KAURALA • KUVAT VASTAVALO, RUKAKESKUS OYTapahtui odottamaton virhe:

Virhe pyynnön käsittelyssä.

< Takaisin kotiin