Valikko

Saariselälle korkeatasoista majoitusta

METSÄHALLITUS ja Valo Investments Group Holding Oy ovat allekirjoittaneet esisopimuksen, jonka mukaan Valo Investments ostaa Metsähallitukselta yhteensä 24 tonttia seuraavan viiden vuoden aikana. Tontit sijaitsevat Saariselän Rinnealueella Kaunispään asemakaavan muutos- ja laajennusalueella. Myös Inarin kunta ja Saariselkä Oy ovat tehneet Valo Investmentsin kanssa esisopimuksen rinnealueelle yhteensä 25 tontista. Kokonaisuudessa on rakennusoikeutta yhteensä 23 100 kerrosalaneliömetriä.

Metsähallitus ja Saariselkä Oy tekivät ensimmäiset tonttikaupat Valo Investmentsin kanssa maaliskuun alussa. Toiset tonttikaupat tehdään vielä kuluvan vuoden aikana.

Valo Finland avaa Saariselälle korkeatasoisen Valo Luxury Retreats -loma-asuntoalueen syksyllä 2019.

– Valo Luxury Retreats edustaa uutta suomalaista täyden palvelun loma-asuntoaluetta. Saariselälle valmistuu ensimmäisessä vaiheessa kymmenen ympärivuotiseen lomakäyttöön tarkoitettua luksushuvilaa, ja alue laajenee täyteen kokoonsa viiden seuraavan vuoden aikana, Valo Finlandin toimitusjohtaja Taru Lehtonen kertoo.

Modernit huvilat vuokrataan yhteistyössä hollantilaisen, korkealuokkaisia loma-asuntoja välittävän Dutchenin kanssa.

– Nämä esisopimukset ja kaupat ovat merkittävä päänavaus Saariselän rinnealueella. Uuden loma-asuntoalueen rakentuminen lisää Saariselän tunnettuutta ja luo jatkuvuutta, Metsähallituksen myyntineuvottelija Ulla-Maija Kaltiokumpu iloitsee.

– Tämä heijastuu myös alueen muiden tonttien kysyntään sekä palvelutarpeeseen, Kaltiokumpu ennustaa.

Metsähallitus ja Inarin kunta ovat jo varautuneet kysynnän kasvuun aloittamalla uuden alueen suunnittelun Saariselällä. Uusi kaava-alue mahdollistaa muun muassa hotelli- ja ravintolarakentamista.