Valikko

36011921463_25c86ea74a_ok.jpg
> Presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio juhlivat Suomen luonnon päivää Teijon kansallispuistossa. Oikealla Metsähallituksen pääjohtaja Pentti Hyttinen.

Suomen luonto sai arvoisensa juhlat

Suomen luonnon päivää vietettiin tänä vuonna tavallista arvokkaammin. Liput nostettiin salkoon, ja eri puolilla maata järjestetyt luontotapahtumat keräsivät kymmeniä tuhansia ihmisiä ulkoilemaan ja juhlimaan satavuotiasta Suomea.

SLP_26.8.2017_Ukko-Luosto_kuorokonsertti2_AnnaPakkanen_Metsahallitus.jpg
> Pyhä-Luoston kansallispuiston iltakonsertti keräsi runsaan kuulijajoukon sateisesta säästä huolimatta

Suomen luonto koki arvoisensa juhla- ja liputuspäivän valtakunnallisena Suomen luonnon päivänä lauantaina 26.8., joka oli samalla viimeinen neljästä Luonnon päivästä. Kymmenet tuhannet ihmiset lähtivät mukaan yli 260 luontotapahtumaan retkeilemään, syömään yhdessä taivasalla ja juhlimaan luontoa. Kansallispuistot muuttuivat luonnon omiksi konserttisaleiksi, kun yhteensä yli 2 000 kuorolaista - lauloi luonnon helmassa.

Metsähallituksen koordinoima Luonnon päivät oli yksi suurimpia Suomi 100 -hankkeita. Neljän Luonnon päivän viettoon on vuoden aikana osallistunut kaiken kaikkiaan 300 000 ihmistä. Yhteensä Luonnon päivien kunniaksi on järjestetty yli tuhat tapahtumaa, joita ovat olleet mahdollistamassa lukemattomat vapaaehtoiset.

Raasepori2_kuvaaja_Nina_Luostarinen.jpg
> Raaseporin linnassa esiintyivät Lyran ja Akademian laulajat. Illan pimetessä linnanraunioilla julkistettiin kansainvälisen valotaidekilpailun voittajatyö.

Luonnon päivien alkuperäinen tavoite toteutui hyvin: hanke tapahtumineen on innostanut monet tottumattomat retkeilemään ja ihmiset ovat löytäneet uusia tapoja luontoilla ja nauttia luonnon hyvinvointivaikutuksista. Tapahtumissa on muun muassa bongailtu lintuja ja kasveja, kerätty sieniä, kalastettu, metsäjoogattu, yövytty ulkona, tehty linnunpönttöjä, nautittu valotaiteesta sekä laulettu ja tanssittu metsän siimeksessä.

Suomen luonnon päivää juhlitaan seuraavan kerran ensi vuoden elokuun viimeisenä lauantaina 25.8.2018. Luonnon päivien järjestäjät ovat esittäneet, että Suomen luonnon päivästä tulisi vakiintunut liputuspäivä.

KUVAT MATTI POR, ANNA PAKKANEN, NINA LUOSTARINEN