Valikko

Suomi sai kansainvälistä tunnustusta matkakohteena

SUOMI sai arvokkaan kunnianosoituksen, kun maailman arvostetuimpia matkailuoppaita julkaiseva Lonely Planet valitsi Suomen maailman kolmanneksi parhaaksi matkakohteeksi vuodelle 2017. Suomi on kymmenen kärkikohteen listalla ainoa Euroopan maa. Myös maailman suurin matkailulehti National Geographic Traveler valitsi Suomen 21 parhaimman matkailumaan joukkoon ensi vuodelle.

Suomen sijoittumista kärkikohteiden joukkoon perusteltiin esimerkiksi Hossan uudella kansallispuistolla sekä useilla tapahtumilla, joita on suunniteltu Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuotta varten. National Geographic Traveler mainitsi perusteluissaan myös neljä Luonnon juhlapäivää, joita on toteuttamassa lähes 50 tahoa kaikkialla Suomessa.

− Matkailijoiden odotukset liittyvät Suomen luontoon ja kokemuksiin luonnossa. Suomen kansallispuistot tarjoavat erinomaiset mahdollisuudet luonnossa liikkumiseen sekä kesällä että talvella, sanoo Visit Finlandin johtaja Paavo Virkkunen.

– Luonto on Suomessa aina lähellä – sinne voi piipahtaa helposti jopa Helsingissä pysähtymisen yhteydessä. Lisäksi Suomesta puhutaan nyt kiinnostavana ja ainutlaatuisena kaupunkikulttuurikohteena. Virkkusen mukaan Suomi pystyy tarjoamaan yhä useammille ja erilaisille matkailijatyypeille vaikuttavia elämyksiä ympäri vuoden.

– Tunnustukset on nyt kyettävä kääntämään matkailualan yhteisellä työllä euroiksi, työpaikoiksi sekä hyvinvoinniksi koko Suomelle, Virkkunen kannustaa.

Teksti: Katja Pesonen