Valikko

Virhosta vuoden luontovapaaehtoinen

Metsähallitus valitsi Virhon eli Virtavesien hoitoyhdistyksen Vuoden luontovapaaehtoiseksi. Valinta on tunnustus tärkeästä työstä, jota yhdistys on tehnyt virtavesien kalakantojen suojelemiseksi ja kestävien kalastustapojen edistämiseksi. Samalla Metsähallitus lahjoitti osan perinteisiin joulutervehdyksiin varaamistaan rahoista Vantaanjoen vesistön vaelluskalojen elinolosuhteiden kohentamiseen.

Yhdistyksen Vantaanjoki-vastaava Kari Stenholm iloitsi tunnustuksesta.

– Vantaanjoki on 30 vuodessa elvytetty likaviemäristä Suomenlahden parhaaksi taimenjoeksi. Työtä kuitenkin vielä riittää. Metsähallituksen tuella saamme hankittua materiaalit noin 75 neliömetrin kutusoraikkoon, Stenholm kiittelee.

Metsähallituksen Itämeri-sitoumuksen mukaisesti työtä puhtaamman Itämeren hyväksi tehdään myös latvavesillä. Myös Metsähallituksen henkilöstökerho on osallistunut Vantaan kaupungin ja ely-keskuksen kanssa talkoisiin, joilla kunnostettiin kutusoraikkoja Tikkurilankoskeen. Ensimmäiset havainnot uusilla soraikoilla kutevista meritaimenista saatiin jo pari viikkoa kunnostustöiden jälkeen.

Virho on tehnyt vapaaehtoista virtavesien kunnostus-, suojelu- ja tarkkailutyötä vuodesta 1990 alkaen. Ehdotuksia Vuoden luontovapaaehtoinen -tunnustuksen saajaksi tuli määräaikaan mennessä yhteensä 26.

Kuvateksti:

Metsähallitus lahjoitti osan joulutervehdyksiin varatuista rahoista virtavesien kunnostukseen. Vantaanjoen kunnostustalkoisiin on osallistunut myös Metsähallituksen henkilöstökerho.

Teksti: Tuulikki Halla