Valikko
Tiina_ja_Kii_nettiin.jpg

Viron ensimmäistä vuosisataa juhlittiin yhdessä vaeltaen

Viron metsähallitus RMK juhlisti tasavallan 100-vuotissyntymävuotta lahjoittamalla kaikille Viron luonnossa liikkujille koko maan kattavan vaellusreittien verkoston. Verkosto vihittiin käyttöön elokuussa suurella yhteisvaelluksella, johon satojen virolaisten luonnossa liikkujien lisäksi osallistui myös pieni Metsähallituksen joukkue.

Yhteisvaellus huipentui Viron ”vaelluspääkaupunki” Aegvidussa pidettyyn yhteiseen juhlaan, jonne maan eri puolilta lähteneet ohjattuihin vaelluksiin osallistuneet 25.elokuuta saapuivat. Lämminhenkisessä ja rennossa tilaisuudessa Viron presidentti Kersti Kaljulaid muistutti vaeltajia luonnon merkityksestä Viron historiassa ja kansallistunteessa.

Historia ja kulttuuri näkyivät kauniisti myös juhlavaelluksella niin reittien historiasta ja kulttuurista kertovissa opasteissa kuin monipuolisissa iltaohjelmissa, joissa päivän vaelluksen jälkeen kokoonnuttiin raukeina sekä laulamaan että nauttimaan ammattitaiteilijoiden esityksistä. Helteisen päivän jälkeen tummenevassa illassa kaihoiset ja koskettavat esitykset puhuttelivat myös suomalaisia osanottajia.

Metsähallituksen joukkue osallistui läpi Pohjois-Viron kulkeneeseen vaellukseen, johon osallistui poikkeuksellisen paljon lapsiperheitä. Taitavat vetäjät ja onnistunut suunnittelu takasivat sen, että kaikille osallistujille pienistä kolmivuotiaista virkeisiin eläkeläisiin jäi lämmin muisto ainutlaatuisesta vaelluksesta ja kipinä palata takaisin hienoille reiteille.

Suuri yhteisvaellus on Suomen ja Viron metsähallituksien yhteisen 100-vuotisjuhlinnan huipentuma. Tapahtumia järjestettiin molemmissa maissa kotimaiden juhlavuosia tukien. Aegviidun tilaisuudessa RMK:n pääjohtaja Aigar Kallas kiitti Metsähallitusta yhteistyöstä toivoen sen tiivistyvän entisestään.

Lisätietoja vaellusverkostosta ja sen palveluista löytyy RMK-verkkosivuilta rmk.ee myös suomeksi. Hienot retkeilyelämykset odottavat innokkaita myös Suomenlahden eteläpuolella.

TEKSTI JA KUVA KRISTIINA VUOPALATapahtui odottamaton virhe:

Virhe pyynnön käsittelyssä.

< Takaisin kotiin