Valikko

kaisa_otsake.jpg
> Kolin maisemat ovat tuttuja sekä Kaisa Mäkäräiselle että Pohjois-Karjalasta kotoisin olevalle Pentti Hyttiselle.

Metsähallitus jatkaa Kaisa Mäkäräisen pääyhteistyökumppanina

Metsähallitus ja ampumahiihtäjä Kaisa Mäkäräinen sopivat pitkäaikaisen yhteistyökumppanuuden jatkamisesta lokakuussa.

Kaisa Mäkäräisen menestys ampumahiihdon maailman huipulla on jatkunut jo vuosia. Maailmalla treenatessa Suomen luonnosta on tullut Kaisalle entistäkin tärkeämpi voimavara.

– Metsä on minun työpaikkani. Vaikka treenaan siellä kovaa, toimii Suomen luonto samalla myös täydellisenä rentoutumispaikkana. Olemme onnekkaita, että metsiämme hoidetaan hyvin ja retkeilyalueista ja kansallispuistoistamme pidetään huolta. Edustan mielelläni Metsähallitusta ja sen edustamia arvoja, Kaisa kuvailee yhteistyötään Metsähallituksen kanssa.

Kolin maisemat ovat Kaisalle tuttuja harjoittelumaastoja.

– Vaellan mielelläni kovan treenaamisen ohella. Kolin huipulle pääsee monesta eri suunnasta, mikä tuo vaeltamiseen vaihtelua. Ylämäkitreeneihin Kolin jylhät nousut ovat täydelliset. Kutsunkin Kolia Suomen Alpeiksi.

Yhteistyötä vuodesta 2005

Kaisan ja Metsähallituksen yhteistyö alkoi vuonna 2005 paikallisesti Kainuun metsätalouden aloitteesta. Alkuvuosina osa tukirahoista tuli taimien istutusurakasta. Kaisan kiireiden takia taimien istutuksen hoitivat käytännössä enimmäkseen hänen tukijoukkonsa. Nykyään "Kaisan taimikon" puut ovat komeassa kasvussa, ja Kaisa on itsekin käynyt Ristijärvellä katsastamassa nimikkotaimiensa menestymistä.

Yhteistyö Kaisan kanssa jatkuu hänen urheilijauransa loppuun. Kaisa kertoo arvostavansa pitkäaikaista yhteistyötä ja uralleen saamaansa tukea. Metsähallitus on puolestaan saanut Kaisasta mieluisan vierailijan omiin tapahtumiinsa.

– Kaisan kilpailuja seurataan tiiviisti ja hänen vierailunsa tapahtumissamme lisäävät yhteishenkeä. Ampumahiihtoa voi verrata työelämään: välillä täytyy mennä lujaa mutta on myös osattava säästää energiaa, jotta tulee tarkkoja laukauksia, Metsähallituksen pääjohtaja Pentti Hyttinen pohtii.

Teksti: Juha Mäkinen
Kuva: Riikka HurskainenTapahtui odottamaton virhe:

Virhe pyynnön käsittelyssä.

< Takaisin kotiin