Valikko


> Suomen Partiolaisten ja Metsähallituksen yhteistyössä rakentama leirialue otettiin käyttöön vuonna 2010 Kilke suurleirin aikana.

Partiolaisten Roihu 2016 #evolla

Partiolaisten suurleiri Roihu järjestetään heinäkuussa Evon retkeilyalueella. Suomen kaikkien aikojen suurin ja kansainvälisin partioleiri tuo Hämeenlinnan Evolle 17 000 nuorta yli 40:stä eri maasta. Ulkomaalaisia osallistujia on noin 3500.

Kokonaan vapaaehtoisvoimin toteutettavan Roihun valmistelut aloitettiin jo pari vuotta sitten. Leirin suunnitteluun, rakentamiseen, leirin aikaisiin tehtäviin sekä sen purkamiseen osallistuu noin 3000 vapaaehtoista.

– Evo on mitä mainion paikka erikokoisten leirien järjestämiseen. Maasto on leirikäyttöön sopivaa mäntykangasta ja Evon leirialueelle on vuosien varrella rakennettu muun muassa pysyvä sähköverkko ja valokuitukaapeli tietoliikenneyhteyksiä varten. Siten leirin rakentamista ei tarvitse aloittaa aivan nollasta, kertoo Roihun viestintäjohtaja Linda Pynnönen.

Evon nuorisoleirikeskus on Suomen Partiolaisten ja Metsähallituksen yhteistyössä rakentama leirialue, joka otettiin käyttöön vuonna 2010 Kilke suurleirin aikana. Leirikeskus on niin partiolaisten kuin muidenkin nuorisojärjestöjen käytössä. Suomen Partiolaiset rakentavat tänä vuonna leirikeskukseen Paviljongin katsomoineen pysyväksi rakenteeksi.

Metsähallitus on Evon retkeilyalueen isäntänä mukana leirillä. Nuorille esitellään metsäkasvatusta Pilkkeen toiminnallisten pelien kautta sekä eräkasvatusta Eräkummit-hankkeen kautta.

– Roihun lähestyessä ja sen aikana viestimme eri sosiaalisten medioiden kautta Evon retkeilyalueesta, luonnosta, aktiviteeteista ja muista alueen tarjoamista mahdollisuuksista. Viestit linkitetään yhteen hästägillä #evolla, kertoo Metsähallituksen markkinointisuunnittelija Riikka Hurskainen.

Teksti: Sari Hiltunen
Kuva: Heikki Laurila