Valikko

tet_otsake.jpg
> Harjoittelun aikana nuoret pääsevät kuitenkin perehtymään valtion maiden hoitoon useista eri näkökulmista.

Työelämä tutuksi TET-harjoittelussa

Metsähallitus tarjoaa työelämään tutustumis- eli TET-jaksoa suorittaville koululaisille harjoittelupaikkoja eri puolilla Suomea. Metsähallituksen Rovaniemen toimipisteeseen on yleensä tulijoita enemmän kuin sinne on mahdollista ottaa.

Lieneekö syynä monipuoliset tehtävät vai mielenkiintoinen työympäristö, mutta koululaiset ovat olleet kokemaansa erittäin tyytyväisiä. Kun heiltä TET-viikon päätteeksi on kysytty, mitä mieltä he ovat harjoittelupaikastaan, yleisin vastaus on ollut "Ihan paras harjoittelupaikka!"

Työelämään tutustumisella on tärkeä merkitys tulevaisuuttaan suunnitteleville nuorille, jotka pohtivat eri opiskeluvaihtoehtoja ja tulevaa työuraansa. Metsähallituksella on hyvin monenlaisia tehtäviä, joten viikon aikana nuori ehtii tutustua vain murto-osaan toiminnasta. Harjoittelun aikana nuoret pääsevät kuitenkin perehtymään valtion maiden hoitoon useista eri näkökulmista.

Metsähallituksen ohjeistus TET-jakson sisällöstä takaa koululaisille mielenkiintoisen ja antoisan viikon. Ohjeistus on jätetty väljäksi, jotta sitä voidaan soveltaa erikokoisilla toimistoilla parhaaksi katsotulla tavalla.

Metsäsuunnittelua ja retkeilypalveluita

TET-harjoittelua Rovaniemellä koordinoiva Metsähallitus Metsätalous Oy:n tiedottaja Juri Laurila on iloinen siitä, että Metsähallitus voi tarjota monipuolisen ja mielenkiintoisen näköalapaikan tulevaisuuttaan suunnitteleville koululaisille. TET-viikon aikana rovaniemeläisille koululaisille esitellään monipuolisesti Metsähallituksen toimintaa. Suurin osa viikosta kuluu maastossa, mikä tuo mukavaa vaihtelua teoriapainotteiselle koulutyölle.

Lokakuussa Napapiirin yläasteen oppilaat Sebastian Ruohomäki ja Santeri Karjalainen pääsivät harjoitteluun Pilkkeeseen. Viikon aikana he ehtivät tutustua metsäsuunnitteluun, osallistua retkeilypalvelujen töihin sekä vierailla metsänhoito- ja puunkorjuukohteella. Pojat saivat myös harjoitella kuvausta videokameralla ja kamerakopterilla. Luonnollisesti harjoittelujakson aikana tutustuttiin myös Tiedekeskus Pilkkeeseen. Yleensä harjoittelussa pääsee myös tukkirekan matkaan hakemaan puukuormaa metsästä, mikä ei tällä kertaa kuitenkaan onnistunut kuljetusten aikataulujen vuoksi.

Teksti ja kuva: Juri LaurilaTapahtui odottamaton virhe:

Virhe pyynnön käsittelyssä.

< Takaisin kotiin