Valikko


> Bioaika-rekka kiertää kertomassa Suomen koululaisille, että valoisa tulevaisuus on biotalouden avulla mahdollinen ja että kestävän biotalouden rakentamiseen tarvitaan jokaisen panosta.

Bioaika-kiertue on metsäsektorin lahja satavuotiaan Suomen nuorille

Suomen metsäsektori juhlistaa Suomen 100-vuotissyntymäpäivää Bioaika-tapahtumakiertueella. Kiertueen ytimen muodostava Bioaika-rekka kertoo tiedekeskuksen keinoin valoisasta biotaloustulevaisuudesta, jonka metsäsektori Suomelle mahdollistaa.

Bioaika-rekka on biotalouden aiheita yhteen kokoava, toiminnallinen, biotalouden mahdollisuuksista ja innovaatioista tietoa välittävä näyttelyrekka, johon syntyy uutta sisältöä myös kiertueen aikana. Keskeistä on tekemällä ja kokeilemalla oppiminen. Bioaika-rekka haluaa voimauttaa ja innostaa nuoria lähtemään mukaan tulevaisuuden rakentamiseen. Kävijä oivaltaa, että maapallon suuriin kehityskulkuihin voi vaikuttaa itsekin ja viedä kehitystä yhdessä kohti toivottua suuntaa. Suomen nuorilla on mahdollisuuksia ja voimavaroja ratkaista tulevaisuuden haasteita biotalouden avulla.

Biotalous tarvitsee uusia osaajia, ja Bioaika–Suomi100 -näyttelyrekan toivotaan innostavan nuoria alalle. Bioaika on lahja Suomen lapsille ja nuorille – se on tulevaisuudenkuva Suomesta, joka on kestävän biotalouden edelläkävijä ja jota jokainen on tervetullut rakentamaan.

Bioaika-kiertueen pääkohderyhmänä ovat 13–19-vuotiaat koululaiset, jotka vierailevat rekassa osana kouluopetusta. Rekan pysähtymispaikkakunnilla järjestetään vierailuajankohtana yhdessä alan toimijoiden kanssa biotaloustapahtumia, joissa ovat mukana muun muassa MTK ja suomalainen metsäteollisuus sekä partiolaiset ja 4H-nuoret. Rekkaan ja tapahtumiin on vapaa pääsy, yksityiskohtainen aikataulu tapahtumista valmistuu alkuvuonna 2017.

Hankkeen päärahoittajia ovat Suomen Metsäsäätiö, Metsämiesten säätiö sekä suuri joukko alan toimijoita

Teksti: Kristiina Vuopala

Bioaika-kiertueen verkkosivut avautuvat lokakuussa osoitteessa www.bioaika.fi.