Valikko


> Puurakenteinen Metsäpeliluola pakataan laatikoihin ja kasataan pystyyn 18 paikkakunnalla. Kiertueen suunnittelusta vastaa projektipäällikkö Laura Kuusisto.

Pilkettä Suomen maakuntiin

Maaliskuun alussa Tiedekeskus Pilkkeen kiertävässä Metsäpeliluolassa vilisi nutukkaita ja luola täyttyi saamenkielisestä puheensorinasta. Metsähallituksen Pilke360°-hanke lähti liikkeelle Inarista saamelaismuseo- ja luontokeskus Siidasta.

– Metsäpeliluola kiertää läpi kaikki Suomen maakunnat vuosina 2016–2017. Kerromme lapsille ja nuorille metsien kestävästä käytöstä sekä biotalouden mahdollisuuksista, hankkeen projektipäällikkö Laura Kuusisto kertoo.

Pilke360°- ja Pilke Cafe360° -hankkeita ovat rahoittaneet Suomen Metsäsäätiö ja Metsämiesten Säätiö. Hankkeen työpajassa koululaiset tutkivat kestävän elämän haasteita ja etsivät niihin vastauksia pelaamalla metsään liittyviä pelejä Metsäpeliluolassa.

– Ajatus hankkeista syntyi asiakkaiden toiveista. Metsähallituksen Tiedekeskus Pilkettä pyydetään vierailuille moniin paikkoihin, kuten kouluille ja tapahtumiin, Kuusisto sanoo.

– Työpajat on suunnattu koululaisryhmille. Kiertuepaikkakunnilla järjestetään myös Pilke Cafe360° -luentotilaisuuksia, jotka ovat kaikille avoimia ja aiheet todella mielenkiintoisia.

Tilaisuuksissa tutustutaan ajankohtaiseen biotalouden teemaan alan asiantuntijoiden johdolla. Luentojen aiheina ovat olleet esimerkiksi pohjoiset marjat, tutkijat biotalouden mahdollistajina sekä puurakentaminen.

– Otamme vastaan vinkkejä hyvistä asiantuntijoista ja aiheista tuleviin luentotilaisuuksiin, Kuusisto muistuttaa.

Inarista kiertue jatkui Oulun kautta Helsinkiin, ja toukokuussa Peliluolaan voi tutustua Joensuussa. Tulevan syksyn ja kevään kiertueaikataulu on vielä suunnitteilla. Varmistuneita vierailukohteita ovat Kajaani ja Jyväskylä. Minne sinä haluaisit Metsäpeliluolan vierailulle?

Teksti: Katja Pesonen
Kuvat: Pekka Koski

Pilke360° SciFesteillä Joensuussa 12.–14.5.

Tiedekeskus Pilkkeen Metsäpeliluola matkaa toukokuussa Joensuuhun. Metsäpeliluola esittäytyy SciFesteillä ja tarjoaa kävijöille ohjattua työpajatoimintaa sekä non-stop pelailutuokiota. SciFest on Joensuun Tiedeseura ry:n ja Itä-Suomen yliopiston järjestämä tiede- ja teknologiafestivaali, joka on avoin kaikille. Tapahtuma järjestetään Joensuussa vuosittain. Kymmenennen SciFest-tapahtuman teemana on Pallo riittää!.

Lisätietoja: www.scifest.fi ja www.tiedekeskuspilke.fi/360