Ninka Reittu talvisissa maisemissa Kolilla
Ninka Reittu on Liperissä asuva kuvataiteilija, lastenkirjailija ja sarjakuvapiirtäjä. Hänen kirjoittamansa ja kuvittamansa satukirja julkistettiin maaliskuun lopulla Kolilla.

Ninka Reitun satukirja innostaa vastuulliseen retkeilyyn

Julkaistu 11.4.2023

Kirjailija Ninka Reitun kirjoittama ja kuvittama Myrsky ja Saana metsässä -satukirja innostaa lapsia luontoon ja vastuulliseen retkeilyyn. Kirjan julkistamisen yhteydessä avattiin myös lapsille suunnattu taidenäyttely, joka kiertää luontokeskuksissa tämän ja ensi vuoden ajan.

Reitun Retkietiketti-satujen tarkoituksena on innostaa lapsia luontoon. Myrskyn ja Saanan seikkailut opettavat 3–6-vuotiaille retkeilijänaluille, miten liikutaan luontoa ja toisia retkeilijöitä kunnioittaen.

Kirjassa seikkailevat Myrsky, Saana, Onni-vaari ja Koira Koikkalainen pitävät luontoretkistä. He muun muassa yöpyvät metsässä ja viettävät luonnon helmassa syntymäpäivää. Satuja kuvittavat Reitun ihastuttavat ja oivaltavat piirrokset.

Metsähallitus haluaa satukirjalla huolehtia tulevien sukupolvien kasvattamisesta luontoa kunnioittavaan retkeilyyn. Satujen teemat on poimittu retkeilijöille suunnatusta retkietiketistä.

– Toivomme, että kirja otetaan mahdollisimman laajasti käyttöön sekä kodeissa että muualla lasten satuhetkissä. Parhaimmillaan sadut herättävät aikuisuuteen asti kantavan kiinnostuksen ja rakkauden luontoon, viestintäpäällikkö Tiina Hakkarainen Metsähallituksesta sanoo.

Kirjasta on otettu 5 000 kappaleen painos. Kirjaa on saatavilla muun muassa Metsähallituksen luontokeskuksista, minkä lisäksi sen voi ladata ja tulostaa luontoon.fisivuilta. Kirja käännetään myös ruotsiksi ja saameksi.

Kirjaan liittyy myös lapsille suunnattu taidenäyttely, joka kiertää luontokeskuksia tänä ja ensi vuonna. Näyttely avattiin maaliskuun lopulla kirjan julkistamistilaisuudessa Kolilla. Kolilta näyttely siirtyy Inariin luontokeskus Siidaan ja Kuusamoon Oulangan luontokeskukseen.

Ninka Reittu on Liperissä asuva kuvataiteilija, lastenkirjailija ja sarjakuvapiirtäjä. Hänen suosittuihin teoksiinsa lukeutuvat muun muassa Ystäväni Pulla Vehnänen, Sinä olet superrakas sekä Messi ja Mysteeri -kirjat.

TEKSTI SARI HILTUNEN • KUVA TIINA HAKKARAINEN

JAA ARTIKKELI: