Fish & Chips -tarjoiluehdotus
Kuva Pro Kala ry

Fish & Chips uunissa

Julkaistu 25.4.2022

4 annosta

Fish
300 g nahattomia ahven- tai kuhafileitä
1/2 tl suolaa
3 rkl ruiskorppujauhoja

Chips
500 g bataattia
300 g palsternakkaa
2 rkl oliiviöljyä
1/2 tl suolaa

Tartarkastike
2 dl kermaviiliä
1 dl kurkkusalaattia
1 tl sinappia
mustapippuria

Lisäksi
1/2 sitruuna

Ripottele kalafileille suolaa. Leikkaa kuhafileet kahteen tai kolmeen osaan. Ahvenfileet voit kypsentää kokonaisina. Pyörittele kalafileet ruiskorppujauhoissa.

Kuori bataatit ja palsternakat. Leikkaa kasvikset noin sentin paksuisiksi viipaleiksi ja viipaleet suikaleiksi. Levitä kasvikset uunipellille leivinpaperin päälle. Valuta päälle oliiviöljyä ja ripottele pinnalle sormisuolaa. Kypsennä 225-asteisessa uunissa 15 minuuttia.

Levitä kalafileet pellille kasvistikkujen viereen. Jatka kypsentämistä vielä noin 10 minuuttia, kunnes kasvikset tuntuvat kypsiltä ja pehmeiltä. Sekoita tartarkastikkeen aineet keskenään kulhossa. Leikkaa sitruuna lohkoiksi. Tarjoile Fish & Chipsien kanssa tartarkastiketta. Purista kalafileiden päälle halutessasi sitruunaa.

Lähde: Pro Kala ry

A niin kuin ahvenAhven (Perca fluviatilis) on Suomen kansalliskala ja yleisin kalalajimme. Ahven on petokala, joka elää järvissä ja rannikoiden murtovesissä. Ahven on yleinen pilkkimiesten saalis, mutta useimmiten ahvenia pyydystetään verkoilla, rysillä ja kutuaikana myös katiskoilla. Parhaiten ahven käy pyydykseen touko- ja kesäkuussa sekä loppukesällä ja syksyllä.

Ahvenen vaalea liha on kiinteää, vähärasvaista ja maistuvaa. Pienet kalat ovat maukkaita keitoissa ja liemikaloina, ja ahvenfileet paistuvat herkullisiksi pannulla tai uunissa. Savustettu tai grillattu ahven uusien perunoiden kera on monelle kesäajan ehdoton herkku.

Kaksi ahventa

Kuva Vastavalo

JAA ARTIKKELI: