Grillatut peuravartaat
500 g peuran filettä
tuoreita herkkutatteja
1 paketti pekonia
2 sipulia
1 kesäkurpitsa
2 valkosipulinkynttä
2 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna
2 rkl tuoretta rosmariinia hienonnettuna
½ dl rypsiöljyä
suolaa ja pippuria
Leikkaa liha ja kasvikset samankokoisiksi, reiluiksi paloiksi. Kääri osa lihapaloista ja sienistä pekoniin. Laita vartaaseen vuorotellen lihaa ja kasviksia.
Sekoita valkosipulista, timjamista, rosmariinista ja öljystä marinadi. Hiero suolaa ja pippuria vartaisiin. Kaada marinadi vartaiden päälle ja anna maustua vähintään tunnin verran.
Grillaa vartaita kuumalla grillillä noin 10 minuuttia tai haluamaasi kypsyyteen vartaita välillä käännellen. Tarjoile grillatun patongin ja yrttivoin kera.
niin kuin riista
Punaisen lihan vähentäminen ruokavaliosta on suositeltavaa niin terveyden kuin ympäristönkin kannalta. Jos lihasta ei kuitenkaan halua luopua kokonaan, kannattaa lautaselle valita riistaa.
Riistaliha on eettistä, ekologista ja maukasta. Se on yleensä lähes rasvatonta, eikä riistaeläimiä ole lääkitty antibiooteilla. Lisäksi riistalihassa on hyvä rasvahappokoostumus.
Riista on monipuolista ravintoa, ja siitä voi valmistaa lukemattomia ruokalajeja erilaisilla valmistustavoilla. Riistan seuralaisiksi sopivat erinomaisesti itse kerätyistä sienistä ja puolukoista valmistetut lisukkeet.
JAA ARTIKKELI: