Haukimurekepihvit
n. 500 g haukifileetä
1 tl suolaa
2 munaa
2 dl ruokakermaa
1½ rkl perunajauhoja
valko- tai mustapippuria
1 ruukku rucolasalaattia tai pinaattia
n. 50 g tomaatti-basilikatuorejuustoa
Paistamiseen tilkka rypsiöljyä tai juoksevaa margariinia
Vinkki: Pidä kaikki raaka-aineet kylmässä ennen valmistusta.
Leikkaa haukifilee parin sentin paloiksi ja nosta ne monitoimikoneen kulhoon.
Lisää suola ja surauta kala hienoksi. Lisää joukkoon vähän pippuria, munat, ruokakerma ja perunajauhot. Anna koneen käydä kunnes seos on tasaista. Sekoita silputtu rucola tai pinaatti lusikalla massan joukkoon.
Sipaise leivinpaperiin öljyä ja lusikoi sen päälle murekemassa 8–10 pihviksi.
Paina kostealla sormella syvennys pihvien keskelle ja nosta siihen nokare tuorejuustoa.
Painele kiinni ja litistä pihvejä vähän kostealla kädellä tai lastalla.
Paista pihvejä pannulla keskilämmöllä noin 3 minuuttia kummaltakin puolelta.
Tarjoa lisäkkeeksi vaikkapa uunipunajuuria ja ruusukaalia.
Lähde: Pro Kala ry
Hauki (Esox lucius) on rannikko- ja sisävesissä elävä petokala, joka voi elää jopa 30-vuotiaaksi. Enimmillään se voi painaa yli 25 kiloa, mikä on kuitenkin harvinaista. Elinvoimaisen lajin levinneisyysalue kattaa niin Euroopan, Aasian kuin Pohjois- Amerikankin.
Hauen kutuaika on keväällä heti jäiden lähdettyä, ja paras pyyntiaika on lokakuusta toukokuulle. Hauki on vapakalastajien yleisin kalasaalis.
Vähärasvaisen hauen maku on mieto ja muista kaloista selkeästi erottuva. Hauki on melko ruotoinen, mutta kun sen paloittelee oikein, ruotojen poistaminen kypsästä kalasta on helppoa.
JAA ARTIKKELI: