Puolukkainen rosmariinipannacotta -tarjoiluehdotus
Kuva Viestintätoimisto Jokiranta Oy

Puolukkainen rosmariini­pannacotta

Julkaistu 16.12.2020

6 annosta

Pannacotta
5 dl kermaa
1 dl maitoa
1 dl sokeria
3 kpl liivatelehteä
2 rosmariinin oksaa

Puolukkakastike
3 dl puolukoita
½ dl vettä
1 rkl sokeria

Liota liivatelehdet kylmässä vedessä. Laita kerma, maito, sokeri ja rosmariinin oksat kattilaan ja kuumenna lähes kiehuvaksi. Puristele liivatelehdistä vesi pois ja vispaa ne maitoseokseen. Jäähdytä seos kädenlämpöiseksi esimerkiksi pitäen kattilaa kylmässä vedessä. Nosta rosmariinin oksat pois ja annostele tasaisesti kuuteen tarjoiluastiaan. Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään kahden tunnin ajan.

Kiehauta ½ dl vettä ja lisää siihen 1 rkl sokeria. Anna sokerin liueta veteen. Kaada sitten sokerivesi puolukoiden päälle ja sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi. Paseeraa puolukkaseos siivilän läpi ja annostele pannacottan päälle 2–3 millimetrin paksuiseksi tasaiseksi kerrokseksi. Älä laita kastiketta liikaa, ettei pannacottan maku peity. Laita jääkaappiin odottamaan tarjoilua.


Huurteinen puolukka
Kuva Vastavalo
Iso P-kirjain

niin kuin puolukka

Kanervakasveihin lukeutuva puolukka (Vaccinium vitis-idaea) viihtyy parhaiten kuivissa kangasmetsissä. Puolukkasato kypsyy elo–syyskuun vaihteessa. Puolukka ei kuitenkaan pelästy pientä pakkasta, joten marjoja voi kerätä vielä alkutalvellakin – pakkasen puraisu saattaa jopa parantaa sen makua.

Kotimaiseksi superfoodiksi nimetty puolukka on runsaskuituinen ja vähäkalorinen. Puolukan suurimmat terveyshyödyt perustuvat sen sisältämiin polyfenolisiin yhdisteisiin. Puolukan terveysvaikutuksia tutkittaessa on saatu viitteitä muun muassa siitä, että puolukan sisältämät fenoliyhdisteet saattavat parantaa vastustuskykyä, alentaa verenpainetta, vähentää tulehduksia ja auttaa painonhallinnassa.

JAA ARTIKKELI: