Retkievästä: kurpitsakeitto
Suomen luonnon kunniaksi järjestetään lukuisia tapahtumia, jotka innostavat ihmisiä liikkumaan luonnossa. Luontoretkille tarvitaan tietysti myös kunnon eväät. Täyteläinen kurpitsakeitto kulkee kätevästi termoskannussa ja lämmittää mukavasti talviretkeilijöitä. Potkua keitto saa tuoreesta inkivääristä.
Kurpitsakeitto
1 kg myskikurpitsaa
1 sipuli
2 cm pala inkivääriä
2 rkl öljyä
1 l vettä
1 tl suolaa
½ tl rouhittua mustapippuria
200 g tuorejuustoa
1. Halkaise kurpitsa. Poista siemenet ja höttöinen keskusta. Paloittele kasvis noin 10
osaan ja kuori kurpitsanpalat terävällä veitsellä leikkuulautaa vasten.
2. Hienonna sipuli ja raasta inkivääri. Kuullota kasviksia öljyssä muutama minuutti.
3. Lisää vesi ja anna kypsyä noin 20 minuuttia. Lisää suola, pippuri ja juusto kypsennyksen
loppuvaiheessa. Soseuta keitto ja kaada termariin. Keiton kaverina maistuvat vaikkapa
juustosarvet, joiden ohje löytyy verkosta.
JAA ARTIKKELI: