Haltia kirkastaa strategiaansa

Julkaistu 14.10.2022

SUOMEN LUONTOKESKUS Haltia on toiminut Nuuksion kansallispuiston kupeessa jo lähes kymmenen vuoden ajan. Nyt Haltian strategiaa ollaan uudistamassa yhdessä kumppanien kanssa. Tavoitteena on kehittää toimintaa ja laajentaa Haltian roolia moniarvoisen keskustelun edistäjäksi.

Haltian pysyvä näyttely on toiminut monille ensikosketuksena luontoon ja innostanut kävijöitä tutustumaan Suomen hienoimpiin luontokohteisiin.

– Haluamme jatkossakin toimia kohtaamispaikkana, jossa saa retkeilyyn liittyviä vinkkejä ja opastusta. Lisäksi haluamme yhdessä kumppanuusverkoston kanssa luoda paikan, jossa voidaan käydä moniarvoista keskustelua luonnosta ja luonnonvarojen vastuullisesta käytöstä, luontokeskuksen va. johtaja Harri Karjalainen kertoo.

Strategiauudistuksen käynnisti keväällä Haltian toimintaryhmä, johon kuuluvat rahoittajat eli pääkaupunkiseudun kunnat, Folkhälsan sekä Metsähallitus, joka vastaa luontokeskuksen operatiivisesta toiminnasta.

Suunnitteilla on monenlaisia uudistuksia. Haltian näyttelyt uudistetaan ja luontokeskuksen kohdalle avataan uusi pääportti, joka johdattaa Nuuksion kansallispuistoon. Haltian portilta pääsee suoraan uusille rengasreiteille ja taukopaikoille. Luonnon ympäröimä Haltia tarjoaa myös nykyaikaisella tekniikalla varustetut kokous- ja konferenssitilat, joiden käyttöä on tarkoitus tehostaa.

– Yhteistyötä kahvila-ravintolayrittäjän kanssa tiivistetään ja luontomatkailua kehitetään välinevuokrausta sekä asiakas- ja elämyspalveluja tuottavan Jotuca Oy:n kanssa.

Lisäksi majoitusta ja luontoliikunta-aktiviteettejä parannetaan yhdessä lähialueen hotelliyrittäjän sekä urheiluopistosta vastaavan Folkhälsanin ja rinneyrittäjän kanssa.

Pääkaupunkiseudun kouluille suunnattua luontokoulutoimintaa ja kouluyhteistyötä tullaan jatkamaan myös tulevaisuudessa.

JAA ARTIKKELI: