Helsinki Biennaali Vallisaaressa

Julkaistu 21.6.2021

KULTTUURI JA LUONTO yhdistyvät ainutlaatuisella tavalla Vallisaaressa, jossa 12.6. avautuu kansainvälinen kuvataidetapahtuma Helsinki Biennaali. Ensimmäistä kertaa järjestettävä tapahtuma on avoinna 26.9.2021 asti.

Vallisaaren hoidosta vastaava Metsähallitus on valmistautunut biennaaliin yhdessä alueen ravintola- ja ohjelmapalveluista vastaavien yrittäjien kanssa. Tarjolla on lisää kahvila- ja ravintolapisteitä, kunnostettuja reittejä ja venelaitureita sekä uusia opastuksia ja kokoustiloja. Vierailijoille tarjottavia palveluita on parannettu kunnallistekniikkaa ja perusrakenteita kehittämällä.

Tapahtuman järjestelyissä on kiinnitetty erityistä huomiota Vallisaaren ainutlaatuisen luonnon sekä historiallisen rakennusperinnön säilymiseen. Taideteosten sijoituspaikat on arvioitu yhteistyössä Metsähallituksen, biennaalista vastaavan Helsingin taidemuseon (HAM) ja Museoviraston kanssa. Biennaalin reitti on suunniteltu niin, että arvokkaat luontoalueet ovat suojassa.

Helsingin edustalla sijaitsevaan Vallisaareen pääsee vesibussilla, joka lähtee Kauppatorilta. Yhdistelmälipulla voi vierailla saman päivän aikana myös Suomenlinnassa ja Lonnan saarella.

JAA ARTIKKELI: