Ideakilpailu arkkitehtiopiskelijoille

Julkaistu 21.6.2021

METSÄHALLITUS ja Lohjan kaupunki järjestävät arkkitehtiopiskelijoille suunnatun ideakilpailun, jossa suunnitellaan matkailukäyttöä Lohjan kirkasvetisen Vahermajärven rannalla sijaitsevalle alueelle. Kilpailijoilta odotetaan ideoita siihen, minkälaista majoitus- tai muuta matkailutoimintaa kyseiselle alueelle voisi kehittää. Ideoiden reunaehtona on ekologinen ja kestävä matkailu. Suunnitelmien pitää tukea Visit Finlandin Sustainable Travel Finland -ohjelman tavoitteita.

– Toivomme kunnianhimoisia uusia ideoita, joiden avulla tämän lähellä pääkaupunkiseutua sijaitsevan luonnonkauniin alueen potentiaali saataisiin täysimittaisesti ja kestävästi käyttöön, kilpailuraadin puheenjohtaja, Metsähallituksen kiinteistökauppapäällikkö Tauno Kandelin kertoo.

– Lohja on mukana Visit Finlandin Sustainable Travel -ohjelmassa matkailualueena, ja haluamme kehittää kestävän matkailun ympärivuotista palvelutarjontaa niin kotimaisille kuin kansainvälisille kohderyhmille yhteistyökumppaneidemme kanssa, Lohjan elinvoimajohtaja Pekka Puistosalo kertoo.

Vahermajärven suunnittelualue on Metsähallituksen hallinnassa, ja sillä on voimassa oleva ranta-asemakaava, joka antaa paljon mahdollisuuksia tulevan toiminnan ideointiin.

– Tulemme käyttämään ideoita markkinointimateriaalina, kun etsimme alueelle yrittäjää tai investoria käynnistämään toiminnan, Kandelin sanoo.

Metsähallitus ei itse ole mukana matkailuliiketoiminnassa vaan toimii alueiden kehittäjänä ja vuokraajana ja siten paikallisen liiketoiminnan mahdollistajana. – Meillä on vastaavia kohteita monissa kunnissa eri puolilla Suomea. Tavoitteenamme on, että voisimme kumppaneidemme kautta lisätä kestävien ja turvallisten luontomatkailupalveluiden tarjontaa Suomessa, Kandelin kertoo.

Kilpailu on avoin kaikille Aalto-yliopiston arkkitehti- ja maisemaarkkitehtiopiskelijoille. Kilpailun kolme parasta ideaa palkitaan rahasummalla sekä Lohjan kaupungin kulttuurikohteiden lipuilla. Kilpailuaikaa on 30.8.2021 klo 16:een asti. Voittajat julkaistaan 17.9.2021.

JAA ARTIKKELI: