Metsähallitukselle uusi hallitus

Julkaistu 25.4.2022

VALTIONEUVOSTO nimitti maaliskuussa Metsähallitukselle uuden hallituksen seuraavalle kolmivuotiskaudelle eli 1.4.2022–31.3.2025.

Hallituksen puheenjohtajana toimii toimitusjohtaja Päivi Huotari (Maatalousyrittäjien eläkelaitos MELA) ja varapuheenjohtajana neuvotteleva virkamies Sanna Paanukoski (maa- ja metsätalousministeriö).

Muut jäsenet ovat dosentti Tanja Joona (Lapin yliopisto), tiedottaja Keijo Kallunki, (Metsähallitus), talous-, kehitys-, IT- ja HR-johtaja Jussi Saukkonen (Isku-Yhtymä Oy), toimitusjohtaja Tuija Suur-Hamari (Wipak Oy), kansainvälisten asioiden johtaja Ismo Tiainen (ympäristöministeriö) sekä professori Roope Uusitalo (Helsingin yliopisto).

Nimitetyistä Saukkonen, Paanukoski ja Tiainen ovat olleet hallituksessa jo aiemmin, muut jäsenet ovat uusia.

Hallitus on liikelaitoksen ylin päättävä elin, joka ohjaa ja valvoo Metsähallituksen toimintaa. Hallitus huolehtii Metsähallituksen strategisesta johtamisesta, hallinnosta ja toiminnan asianmukaisesta järjestämisestä.

Metsähallitus on maa- ja metsätalousministeriön ohjauksessa toimiva valtion liikelaitos, jonka tehtävänä on käyttää, hoitaa ja suojella hallinnassaan olevaa valtion maa- ja vesiomaisuutta kestävästi. Ympäristöministeriö ohjaa Metsähallitusta julkisten hallintotehtävien osalta omalla toimialallaan.

JAA ARTIKKELI: