Vahermanjärven ideakilpailun voitto saunamaailma Saagalle

Julkaistu 8.11.2021

SUOMALAINEN saunamaailma Saaga voitti Metsähallituksen ja Lohjan kaupungin järjestämän ideakilpailun Vahermanjärven alueen kehittämiseksi. Saagan takana ovat arkkitehtiopiskelijat Pia Mikkonen ja Lumi Alastalo. Kilpailussa toivottiin ideoita, joiden avulla aluetta voidaan markkinoida yrittäjille.

Saunamaailma Saagan tarkoituksena on tehdä suomalaista saunaja kylpykulttuuria tunnetuksi. Voittajaideassa kirkasvetisen Vahermanjärven alueella on viisi erilaista saunaa, jotka tarjoavat kokemuksia erilaisten äänien, tuoksujen ja tunnelmien kautta.

Tekijöiden mukaan Saagan kohderyhmiä ovat muun muassa suomalaisesta saunakulttuurista kiinnostuneet turistit sekä urbaaneissa keskustoissa asuvat, elämysmatkailusta kiinnostuneet nuoret aikuiset.

– Saagan saunojen hirsimateriaali viestii suomalaisesta saunaperinteestä – monet vanhat saunat olivat hirsirakenteisia, Alastalo kertoo.

Voittajaidea sai raadilta kiitosta toimivuudesta ja vetovoimaisuudesta: suomalainen sauna on kiinnostava konsepti, ja Saaga edistäisi ja elävöittäisi Lohjan imagoa suomalaisen elämäntyylin ja järvikaupunkiunelman tyyssijana. Saagan kehuttiin myös kiinnittyvän kauniisti miljööseen.

– Halusimme, että saunamaailma sulautuu esimerkiksi materiaaleiltaan hyvin Vahermanjärven ympäristöön ja metsämaisemaan, Mikkonen sanoo.

Vahermanjärven alue on Metsähallituksen hallinnassa. Metsähallitus hakee alueelle yrittäjää toteuttamaan joko palkittua saunamaailmaa tai omaa liiketoimintaideaansa.

JAA ARTIKKELI: