Vapapäivä sai oman uistimen

Julkaistu 10.9.2020

VAPAPÄIVÄÄN osallistuvat lapset ja nuoret saavat jatkossa nimikkouistimen, jollaista ei voi kaupasta ostaa. Kuusamon Uistimen valmistama Vapapäivä-uistin muistuttaa aiemmin myynnissä ollutta Lätkää.

Uistimen väritys soveltuu Vapapäivän pääsaaliin eli kirjolohen pyyntiin. Vapapäivä-uistimen voi saada vain osallistumalla Vapapäivään, joka järjestetään tänä vuonna 6. kesäkuuta. Vapapäivä on kaikille alaikäisille ilmainen kalastustapahtuma aina kesäloman ensimmäisenä lauantaina. Tapahtuman järjestävät Metsähallitus ja Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö SVK.

Vapapäivänä alaikäiset voivat kalastaa ilmaiseksi suurimmalla osalla Metsähallituksen vapa-alueista. Lisäksi 12 kohteella on paikalla ohjaajia. Näillä kohteilla voi kalastaa kello 9–15. Niillä kohteilla, joilla ei ole ohjausta, kalastus voi jatkua maksutta koko Vapapäivä-lauantain ajan.

Aiemmin Vapapäivänä lapset ovat voineet saada Vapapäivä-Räsäsen, joka on tapahtumaa varten maalattu malli Räsänen-uistimesta. Nyt erona on se, että tapahtumaa varten on lyöty kokonaan oma mallinsa.

Vapapäivä-uistimen valmistuksessa on monta vaihetta, jotka vaativat käsityötä: läpilyönti, muotoon lyönti, kiillotus, hopeointi, maalaus ja koukutus. Koko prosessista on julkaistu video, jonka voi katsoa You- Tubesta.

JAA ARTIKKELI: