Eeva-Liisa Jorri nojaa kuusen runkoon
Päivittäisessä työssä parasta ovat aidot kohtaamiset ja tekemisen konkreettisuus.

Eeva-Liisa Jorri

Julkaistu 11.4.2023

MMM Eeva-Liisa Jorri aloitti vuoden alusta Metsähallitus Metsätalous Oy:n Etelä-Suomen aluejohtajana. Työhön kuuluu metsätalouden suunnittelun johtamista, sidosryhmäyhteistyötä, eri käyttömuotojen yhteensovittamista, viestintää ja toiminnan kehittämistä.

Minkälainen koulutus sinulla on?
– Olen valmistunut Helsingin yliopistosta metsänhoitajaksi (MMM), ja lisäksi minulla on kansainvälisen liikkeenjohdon maisterin tutkinto (EMBA).

Mitä olet tehnyt aiemmin?
– Olen työskennellyt Metsähallituksessa eri tehtävissä jo pitkään. Aloitin suunnitteluja paikkatietotehtävissä ja olen toiminut myös Palvelukeskuksen vetäjänä. Vuosina 2003–2004 olin mukana vanhojen metsien suojeluun liittyvässä dialogiprosessissa, jossa käytiin läpi vanhojen metsien suojeluohjelmaan liitettäviä kohteita luontojärjestöjen kanssa. Viime vuosina tehtävät ovat liittyneet metsätalouden kestävyyteen ja vesiensuojeluun sekä kansainvälisiin asioihin. Vuoden 2022 olin maa- ja metsätalousministeriössä laatimassa kansallista metsästrategiaa (KMS2035).

Mitä nykyisiin tehtäviisi kuuluu?
– Johdan metsäomaisuuden hoito -prosessin toimintaa Etelä-Suomen alueella, joka Metsähallituksen aluejaossa kattaa kolmanneksen Suomesta. Alue sisältää myös Vaasan seudun ja Pohjois-Karjalan. Aluejohtajana vastaan alueen monikäyttömetsien käytön suunnittelusta, korjuu-, metsänhoito- ja luonnonhoitotöiden varannosta, metsätieverkoston toimivuudesta sekä maankäyttöön ja eri käyttömuotojen yhteensovittamiseen liittyvistä tehtävistä.

Mikä on ajankohtaista työssäsi?
– Olen parhaillaan pari päivää Nurmeksessa. Meillä on Nurmeksen, Lieksan ja Ilomantsin henkilöstölle Yhteistyöllä tulosta -valmennus. Valmennukseen osallistuvat kaikki Metsätalouden toimihenkilöt. Olemme rekrytoimassa Etelä-Suomen alueelle kahta uutta metsäasiantuntijaa, ja hakuun liittyviä haastatteluja tehdään lähipäivinä. Lisäksi työpöydällä on maankäyttöasioita ja järjestöneuvotteluihin valmistautumista.

Mikä on parasta työssäsi?
– Päivittäisessä työssä parasta ovat aidot kohtaamiset ja tekemisen konkreettisuus. On antoisaa jutella metsäasiantuntijan kanssa vaikkapa leimikkokertymien oikeellisuudesta tai avata monikäyttömetsien roolia sidosryhmien edustajille. Valtion monikäyttömetsissä sovitetaan yhteen monia tavoitteita ja tarkastellaan kaikkia kestävyyden ulottuvuuksia sekä pidetään metsät terveinä ja kasvukykyisinä. Se tekee työstä tosi mielenkiintoista.

Miten vietät vapaa-aikaasi?
– Käyn viikottain Viihdekuoro Buffon harjoituksissa. Liikun metsissä myös vapaa- ajalla, ja perheen kanssa matkustellaan ja patikoidaan luonnossa. Pidän myös riistaruoan laittamisesta.

TEKSTI SARI HILTUNEN • KUVA KEIJO KALLUNKI

JAA ARTIKKELI: