Touko Heikkinen

Touko Heikkinen

Julkaistu 16.12.2020

Touko Heikkinen työskentelee tuottajana Metsähallituksen Pilke-tiimissä Rovaniemellä. Heikkisen vastuualueisiin kuuluvat sisältöjen tuottaminen ja tapahtumien järjestäminen sekä tiedekeskus Pilkkeessä että monissa valtakunnallisissa hankkeissa. Vasta reilut neljä kuukautta kestäneen työsuhteensa aikana Heikkinen on jo ehtinyt olla mukana monessa.

Minkälainen on koulutustaustasi?

– Olen käynyt Kallion ilmaisutaidon lukion, suorittanut Turun ammattikorkeakoulussa Crossing Borders in Performing Arts -linjalla (poikkitaiteellinen esittävän taiteen koulutus) Bachelor of Arts -tutkinnon ja opiskellut Tammelan metsäoppilaitoksessa luonto-oppaaksi. Lisäksi olen suorittanut opintoja Teatterikorkeakoulun esitystaide ja -teoria -maisteriohjelmassa.

Miten päädyit Metsähallituksen palvelukseen?

– Metsäoppilaitoksessa opiskellessani tulin työharjoitteluun Nuuksion kansallispuistoon asiakaspalvelijaksi ja oppaaksi Haukkalammen opastuvalle. Harjoittelun jälkeen olin töissä yhdeksän kesäsesonkia Nuuksiossa. Tämän jälkeen päädyin Suomen luontokeskus Haltiaan tekemään monipuolisia tehtäviä – asiakaspalvelusta tapahtumien järjestämiseen ja viestinnän koordinointiin. Syötteen kansallispuistossakin ehdin olla puoli vuotta tekemässä kävijätutkimusta ja nyt olen Tiedekeskus Pilkkeessä tuottajana.

Metsähallitus on ensi
vuonna yksi SuomiAreenan pääyhteistyökumppaneista, ja
tapahtuman suunnittelu
on parhaillaan työn alla.

Mitä tuottaja tekee, mikä on ajankohtaista juuri nyt?

– Tuottajan rooliin kuuluu tapahtuma- ja sisällöntuotantoa hyvin monipuolisesti. Vaikka olen ehtinyt työskennellä Pilkkeessä vasta muutaman kuukauden, olen jo päässyt tekemään todella monenlaisia hommia. Olen ollut tekemässä animaatioita, mainosvideoita, Pilke Café -tilaisuuksia, markkinointikuvia ja niin edelleen. Nyt työpöydälläni on ensi kesän Suomi-Areenan tuotantoprojekti, jossa Metsähallitus on yhtenä pääyhteistyökumppanina.

Mistä nautit eniten työssäsi?

– Selkeästi parhaimpia asioita työssäni ovat uusien asioiden luominen sekä yhteistyö työkavereiden ja sidosryhmien kanssa. Nautin, kun pääsen työskentelemään sosiaalisesti ja innoittavasti.

Miten vietät vapaa-aikaasi?

– Liikun paljon ulkona kävellen, pyöräillen, meloen ja vaeltaen. Tykkään myös luistella ja kalastaa sekä uin mielelläni. Ostin Rovaniemelle muuttaessani pienen talon, jota nyt laitan kodikseni. Harrastan myös musiikkia: soitan rytmisoittimia ja kuuntelen hyvin monipuolisesti musiikkia.

TEKSTI LAURA HALVARI • KUVA PEKKA KOSKI

JAA ARTIKKELI: